Gürbüz'e Danıştay saldırısı ve Hablemitoğlu cinayeti sorulmuş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Osman Gürbüz'ün avukatı Erdem Olgun, müvekkilinin savcı Zekeriya Öz tarafından yaklaşık 2 saat sorgulandığını söyledi. Avukat Olgun, müvekkiline Danıştay saldırısı, Hablemitoğlu cinayeti ve Susurluk oluşumunun neresinde olduğunun sorulduğunu ifade etti.

Avukat Erdem Olgun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada müvekkili Osman Gürbüz'ün gece 02.30-04.30 saatleri arasında Savcı Zekeriya Öz tarafınan sorgulandığını anlattı.

Müvekkilinin son 2-3 ay yaptığı telefon görüşmelerinin dinlendiğini ifade eden eden Olgun, "Sadece bir gün içerisinde eşi ile yaptığı 18 görüşme konusunda kendisine sorular soruldu. 'Karınla neden geçinemiyorsun?' 'Karını neden dövüyorsun?' diye sorgu başladı." şeklinde konuştu. Gürbüz'ün Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde Özer Çiller tarafından oluşturulan bir ekibin başında yer aldığı ve bu ekibin işlediği yaklaşık 200 cinayetten sorumlu olup olmadığının sorulduğunu belirten Olgun, Danıştay saldırısının neresinde olduğu ve saldırı sanığı Alparslan Arslan ile ilişkisinin sorulduğu, Cumhuriyet mitingi ve Susurluk oluşumunun neresinde yer aldığının sorulduğunu belirtti. Olgun, ayrıca müvekkiline Hablemitoğlu cinayetini ne zaman işlediği, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım, Abdullah Çatlı ve Korkut Eken'i tanıyıp tanımadığı, Yeşil'e benzemek için burun estetiği yaptırıp yaptırmadığının sorulduğunu ifade etti. Avukat Olgun, müvekkilinin Antalya'da Zorbey isimli beach kulüp tarafında bir çay bahçesi işlettiğini, çalışanlardan birinin kendisini 300 YTL dolandırdığını, Gürbüz'ün de bir arkadaşı ile yaptığı telefon konuşmasında "Bu kişiyi yakalarsam boynunu keseceğim" dediğinin kayıtlara geçtiğini ve bu konudaki savunmasının sorulduğunu anlattı. Avukat Olgun, müvekkilinin tüm bu suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mehmet Eymür'ün sitesinde birçok suç kaydının belirtildiği hatırlatılan Avukat Olgun, müvekkili Gürbüz'ün abisini öldürmesi, bir yaralama ve bir de öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla 1995 yılının sonunda cezaevine girdiğini, 2001 yılında ise Rahşan Affı ile cezaevinden çıktığını belirtti. Avukat Olgun, bu 3 suç haricinde müvekkilinin başka bir sabıka kaydının bulunmadığını söyledi.

Avukat Olgun, müvekkilinin Antalya'da Kuvayı Milliye Derneği'nde yer aldığını ancak Fikri Karadağ ile ters düşünce istifa ettiğini belirtti.

Öte yandan, dün sabah itibayeriyle adliyeye gelen gözaltılardan Erol Mütercimler ile Adnan Türkkan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Mustafa Balbay, İlker Güven, Neriman Aydın, Durmuş Ali Kozoğlu, Kemal Aydın ve Osman Gürbüz de tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Emekli Orgeneral Şener Eruygur ise dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasının ardından bugün sabah saatlerinde de Neriman Aydın ve Kemal Aydın da rahatsızlanarak ambülansla hastaneye götürüldü. Neriman ve Kemal Aydın, ilk müdahaleleri yapıldıktan tekrar adliyeye getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber